GAME-CHANGE:  GESTRUCTUREERD DE VERANDERKRACHT  VERGROTEN OM DE REGELS VAN HET SPEL TE  KUNNEN UITDAGEN EN TE VERANDEREN!

Wij begeleiden en adviseren bij  Game-change: gestructureerd de veranderkracht in de organisatie en teams vergroten om de spelregels in de markt en de eigen organisatie te kunnen veranderen. Game-change is noodzaak omdat de markt andere antwoorden vraagt dan de huidige antwoorden volgens de huidige en bekende spelregels. 

 

Circa 80 procent van de CEO's en CMO's in organisaties  is van mening dat de markt de afgelopen vijf jaar fundamenteel is veranderd en dat de marktturbulentie nog verder zal gaan toenemen. Tegelijkertijd is bijna 80 procent van de  CEO's en CMO's niet zo zeker van de eigen vernieuwingskracht in hun organisatie.  Een forse kloof! De veranderkracht in teams en organisaties moet dan ook gestructureerd worden vergroot om de juiste antwoorden te kunnen formuleren op de uitdagingen in de markt. Wij helpen om die veranderkracht in de organisatie en managementteams  in kaart te brengen en vervolgens gestructureerd te vergroten. Bijvoorbeeld door te trainen in patroondoorbrekend en innovatief denken, door besluitvormingsstijlen in managementteams inzichtelijk te maken en te versterken of door een reeks workshops te faciliteren waarin het mobiliseren van de veranderkracht in de organisatie centraal staat. 

 

Meer hierover weten?  In het Game Change Blog worden interessante visies en onderzoeken  op het gebied van Game-change verder uitgediept. 

 

Frank Groot gaat in een online Webinar van 30 minuten in op de noodzaak van het veranderen van de regels van het spel, patroon-etsing in de hersenen en hoe je denkpatronen in managementteams kunt veranderen. Over Game-Changers, denkpatronen en concrete handvatten voor patroondoorbreking in teams. Bekijk direct het Webinar door op de onderstaande  button of de onderstaande afbeelding te klikken.