52 MANIEREN OM WAARDE TOE TE VOEGEN ALS MANAGER EN ALS MANAGEMENTTEAM.

 

Het doorbreken van denkpatronen, de eigen denkpatronen als manager en binnen het bedrijf, vormt een van de grootste uitdagingen voor leiders van organisaties en is essentieel voor het realiseren van vernieuwing binnen organisaties en in markten. De organisatie is immers vaak prima ingesteld op het steeds beter en efficiënter realiseren van de bestaande business en de bestaande processen, mede omdat professionals steeds beter opgeleid en echte professionals zijn op hun eigen vakgebied. De markt vraagt, zeker nu, om onorthodoxe aanpakken.

 

Van leiders en managementteams wordt vernieuwing gevraagd: in denken en handelen, in visie- en besluitvorming. Niet alleen vernieuwing in grootschalige innovatie- en verandertrajecten maar ook tijdens de vele reguliere (MT)-meetings. De vaste denkpatronen uitdagen en doorbreken begint tijdens de reguliere (management)meetings die in praktisch elke organisaties wekelijks terugkomen. Maar ja, hoe pak je dat nu aan-het is immers gemakkelijker gezegd dan gedaan- en hoe komt het eigenlijk dat vaste patronen zo moeilijk zijn te doorbreken?

 

52 patroondoorbrekende denktechnieken voor managers is een inspirerend en praktisch boek voor iedere manager die denkpatronen wil doorbreken, in zijn organisatie, in zijn team en bij zichzélf. De rationele en creatieve denktechnieken in dit boek zijn gebaseerd op de nieuwste inzichten in breinonderzoek en groepsdynamica.

52 PATROONDOORBREKENDE DENKTECHNIEKEN VOOR MANAGERS. EEN BOEK VOOR GAME-CHANGERS.

1/2
Even een indruk van de inhoud van het boek.

 

 

1/11
Bestellen?

 

 

Het boek met softcover en zwart/wit kun je gemakkelijk bestellen bij bij managementboek.nl, bij bol.com of een van de andere (online) boekwinkels . Klik op de button, je wordt dan direct naar de website van de online boekwinkel geleidt. De pagina opent in een nieuw venster. 

Het boek met hardcover en in kleur kun je uitsluitend bij ons direct bestellen. Klik dan op de button "Hardcover direct bestellen bij ons". Je wordt dan naar de bestelpagina geleidt.

Recensies?

 

 

Op de website van managementboek.nl staan een aantal recensies van professionals uit het veld, lezersrecensies en een interview met Frank Groot.

Patroondoorbrekende denktechnieken voor managers

"Een must voor creatieve, besluiteloze managers en ieder ander die zich op visieontwikkeling en besluitvorming verder wil bekwamen. 
Eindelijk een overzichtelijk boek die u helpt de juiste technieken op het juiste moment toe te passen."

"In een volgende druk mag dat van mij best worden aangepast: ‘Gids voor betere besluitvorming en visieontwikkeling in teams’. Daarmee zou geen woord te veel gezegd zijn."

"Vaak houden adviseurs hun toolkit angstvallig voor zichzelf. Groot is daarop een uitzondering en deelt zijn ervaring met dit laagdrempelige boek. Niet alleen voor consultants. Iedereen die een meeting of brainstorm moet voorbereiden kan profiteren van deze geheimen uit de keuken van Frank Groot."

"Tussen de denktechnieken door is er vrije schrijfruimte om direct aantekeningen te maken n.a.v. wat je zojuist hebt gelezen. Prettig, want door de manier van schrijven en de visuele weergave van de denktechnieken deed ik regelmatig zelf nieuwe ideeën op. Leuk en handig! "
 

 

"Dit boek is een typisch boek wat je binnen grijpafstand van je werkplek moet bewaren. Gebruik eens een verassende nieuwe techniek om tot een visie en gezamenlijke beeldvorming te komen of om tot een gezamenlijk gedragen beslissing te komen. Ik heb me in ieder geval voorgenomen om wat meer variatie te gaan gebruiken. En ik ben er zeker van dat dit de processen ten goede zal komen."

 

Het boek is opgenomen in de bibliotheek van de OOA, de orde van organisatieadviseurs en in de bibliotheek van het COCD (Centrum voor de ontwikkeling van het creatief denken).

OOA (Orde van Organisatie Adviseurs)

OOA (Orde van Organisatie Adviseurs)

Het boek is opgenomen in de standaard bibliotheek van de OOA. Referentiepunt voor collega organisatie adviseurs.

Centrum Ontwikkeling Creatief Denken

Centrum Ontwikkeling Creatief Denken

Het boek is opgenomen in de standaard bibliotheek van het COCD. Referentiepunt en inspiratiebron voor collega innovatiedeskundigen.

Een incompany training Denkpatronen Doorbreken?

 

Een incompany training Denkpatronen doorbreken op basis van het boek en de methodologie 52 Patroondoorbrekende Denktechnieken voor Managers organiseren wij al vele jaren voor veel organisaties en managementteams. Klik even op de button voor meer informatie:

Afbeelding1.pngDOORBREEK DENKPATRONEN