Beter kunnen beslissen? : Mindfulness!

February 7, 2014

 

INSEAD (Lausanne) heeft een onderzoek gepubliceerd dat een van de veel voorkomende denkvalkuilen in de boardroom als onderwerp heeft: de zogenaamde 'sunk cost bias' (onterecht vasthouden aan een eenmaal genomen beslissing en toch  doorzetten omdat er al zoveel in geïnvesteerd is): ‘Debiasing the Mind Through Meditation: Mindfulness and the Sunk Cost Bias’.

 

Uit dat onderzoek blijkt dat een 15 minuten Mindfulness meditatie een verbazingwekkend groot positief effect heeft op het tegengaan van de sunk cost bias. Het opent de weg naar een meer rationele benadering van de te nemen beslissing puur vanuit de op dat moment bestaande situatie en afwegingen.

 

Uit fMRI scans blijkt immers dat het brein constant heen en weer gaat tussen heden en verleden, verschillende ideeën en visies: een soort flipperkast in milliseconden. Rust brengen in dat proces kan door mindfulness en zorgt zo voor een meer rationele benadering van een te nemen beslissing met strategische impact.

 

Meer hierover lezen? Klik hier en je wordt naar het artikel op de INSEAD website geleidt.

Please reload

Meest gelezen Posts

LAAT SOCRATES JE EENS HELPEN BIJ HET ONDERZOEKEN VAN DE VOORONDERSTELLINGEN IN HET EIGEN MANAGEMENTTEAM.

October 23, 2019

1/10
Please reload

Recente Posts
Please reload

Zoek met Tags
Please reload

Volg dit Blog
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic